Vervolgslider_1 greijmans-vervolg-paginaslider-3 Vervolgslider_2

Onderhoud & reparaties

Een betrouwbare garage voor al het onderhouds- en reparatie-werk aan uw auto. Tegen een eerlijke prijs.

Lees meer

Verzekeringen & Financiering

Een autoverzekering waarop u kunt vertrouwen. Sluit hem bij ons af! Nu rijden, straks betalen? Wij financieren uw auto.

Lees meer

Afspraak maken

Maak online een afspraak! Vul eenvoudigweg ons formulier in en wij nemen spoedig contact met u op.

Lees meer

foto 1

Zelfs in het heetst van de strijd moet een professionele basketballer een vrije worp kunnen maken. Maar dat ruim 2.000 keer achter elkaar, zonder er eentje te missen? Lastig … Toyota bouwde een robot die het is gelukt: een wereldrecord. 

foto 2

CUE3 is de naam van deze boomlange, mechanische speler, die door een team van Toyota-technici is gebouwd. Het project startte in hun vrije tijd, maar werd steeds serieuzer van aard. Het team begreep dat de creatie van de robot hen veel leerde over de toepassing van kunstmatige intelligentie. CUE3 is een machine met één hoofdtaak, die echter inzicht geeft in gecompliceerde taken, zoals het assisteren van mensen met een blessure of andere lichamelijke beperking. Het gaat nog verder: bij Toyota zien ze ruimte voor robots om in het dagelijks leven bepaalde taken op zich te nemen.

foto 3

Tijdens een basketbalwedstrijd afgelopen april is CUE3 aan de wereld getoond, als derde generatie van een robotserie. Hij heeft met zijn lengte van 2,08 meter de vertrouwde statuur van een basketballer, die voor de gelegenheid een hesje met rugnummer 93 draagt. Zijn aanvankelijk enkele shot dat doel trof, werd veel gedeeld op social media, waarna het (basket)balletje ging rollen en het tot een recordpoging kwam. Doel was zoveel mogelijk vrije worpen achter elkaar te scoren. Eerdere CUE’s kregen dit niet voor elkaar, omdat het telkens minuten duurde voordat zij na een worp weer klaar waren voor de volgende. Na maanden werk werd CUE3 echter met succes klaargestoomd voor zijn taak.

foto 4

Het Toyota-team wilde ver voorbij het bestaande record van slechts vijf shots gaan en moesten daarvoor met veel nieuwe parameters rekening houden, zoals de duurzaamheid van het mechanisme van CUE3, de luchtdruk in de bal en het effect van mogelijk storende factoren op de worp. Ook moest de bal na elke worp weer eenvoudig in de ‘handen’ van de robot te plaatsen zijn. Uiteindelijk waren de vijf shots snel gemaakt en ging CUE3 door naar 200 worpen, evenveel als in de trainingssessies. Meer dan drie uur later waren er 1.000 worpen geteld, waarna het team doorging tot 2.020 shots, als equivalent aan het jaartal van de komende Olympische Spelen in Tokyo. De operatie nam zes uur en 35 minuten in beslag. Guinness was erbij: het record is behaald.

foto 5

Hier zie je CUE3 in actie

 

 

Actueel

Bekijk onze bedrijfsvideo

wel eens gedacht aan interieur cleaning? in combinatie met een poetsbeurt heeft u een bijna nieuwe auto...

Lees meer

autobedrijf greijmans

Nieuwendijk 58
5591 JK Heeze
     Verkoop Tel: 040-2264633  
   Werkpl.  Tel: 040-2240666

info@greijmansautos.nl   
werkplaats@greijmansautos.nl 

Openingstijden

staticmap

Social Media

Volg ons ook op social media

icon-twitter  icon-facebook    

footer-voordelig-veilig

VETOS Airco Check met vinkje

footer-service-op-maat

Waarom VETOS?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

VETOS nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.